بروزرسانی: 26 آذر 1404
طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ؛ مجلسی و جاافتاده و خوشمزه مجله تصویر زندگی
طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ؛ مجلسی و جاافتاده و خوشمزه مجله تصویر زندگی
در این مدت زمان هر از گاهی باید خورشت را هم بزنید و در قابلمه را نگذارید. چون اردک دیرتر می پزد، رب انار را نیم ساعت مانده به خاموش کردن شعله گاز به خورش فسنجان اضافه کنید. رب انار و ۱ قاشق دیگر زعفران دم کرده را اضافه کنید و بعد از ۳۰ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.
- بنابراین برای این مقدار گردو و آب، همین مقدار کافیه تا یه فسنجون ملس داشته باشیم.
- سپس داخل یک قابلمه مقداری آب سرد بریزید و گردوها را بلافاصله داخل قابلمه بریزید.
- با این ترفند خورشت فسنجان لعاب دار و غلیظ می شود و از حالت آبکی بیرون می آید.
- در همین مرحله اگر اهل فسنجون شیرین هستید، دو\xa0 قاشق غذاخوری شکر را اضافه کنید.
- روغن انداختن فسنجون اول از همه به کیفیت و روغنی بودن گردوی شما بستگی دارد.
اگر رب انار شما خیلی ترش نیست میتوانید شکر را حذف کنید ولی اگر دوست دارید خورشت شیرین تر باشد مقدار بیشتری شکر اضافه کنید. در این دستور تهیه کامل، ترفند روغن انداختن گردو و پختن یک خورشت فسنجان جا افتاده عالی را به صورت مرحله به مرحله خواهید دید. برای اینکه خورش فسنجان را با گوشت اردک یا غاز تهیه کنید فقط کافیست گوشت مرغ را از دستور بالا حذف کرده و گوشت اردک را جایگزین کنید.
طرز تهیه فسنجون مجلسی با مرغ، لعاب دار و خوشمزه برای ۴ نفر
در این مرحله که به خوبی مواد با هم تفت داده شدند، آب نیمه جوش (50 درجه سانتی گراد) را به اندازه ی داخل قابلمه بریزید که روی مرغ ها را بپوشاند. سپس آلو بخارایی ها را اضاف کنید، چند بار هم بزنید و زیر شعله را کم کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا به مدت 45 دقیقه به خوبی با هم بپزند. رب اناری که در این خطه از ایران به کار می رود، از انار جنگلی یا ترشه انار است و از همین رو فسنجان گیلانی ترش تر و تقریبا به رنگ سیاه درمی آید. اهالی گیلان خورشت فسنجان را با همین رنگ و مزه تهیه و نوش جان می کنند یا اگر بخواهند طعم ملس داشته باشد، از قیسی استفاده می کنند. فسنجان گیلکی اغلب در گمج طبخ می شود که یک نوع ظرف سنتی و سفالی در گیلان است. سه تا چهار لیوان آب سرد به محتویات قابلمه اضافه و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید.
مرحله سوم؛ پخت مواد خورش فسنجان رشتی
۱- حتما گردوها را با آب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردوها شوک وارد شده و روغن درون گردوها ازاد شود. آب را از همان ابتدای کار زیاد نریزید بلکه کم کم و در طی مراحل پخت اضافه کنید. بعد از سه چهار دقیقه تفت دادن گردو و پیاز، رب انار را اضافه کنید و مجدداً چند دقیقه تفت بدهید. یکی از خورش (خورشت)های اصیل ایرانی خورشت فسنجان است که با گردوی چرخ کرده تهیه میشود. دوم اینکه گردوها کهنه نباشند یعنی سالیان زیادی از خشک شدن آنها نگذشته باشد. هر زمان خواستید برای فسنجان گردو بخرید ، مغز گردو را بین دو انگشت خود فشار دهید و خرد کنید اگر دست تان کمی چرب شد ، آن گردو برای پخت فسنجون مناسب است.
آموزش آشپزی
برای اینکه این خورش خوشمزه شود به شما پیشنهاد می کنیم یک سوم پیمانه مغز پسته ی آسیاب شده نیز به خورشت خود بیافزایید. همچنین رب انار را کم کم به قابلمه اضافه کنید تا رنگ لعاب خورشت شما بهتر شود. برای طعم بهتر این خورش می توانید از دو قاشق غذاخوری روغن گیاهی استفاده کنید. همچنین یک قاشق غذاخوری رب گوجه نیز برای رنگ بهتر می توانید به خورش اضافه نمایید.